1. Bestelling


Op het internetplatform www.bestelgrind.nl kunt u goederen online betsellen. Heeft u vragen met betrekking tot onze producten, die niet op de website te vinden zijn, of wilt u grotere hoeveelheden bestellen, neem dan gerust contact met ons op. Hiervoor kunt u het beste het contactformulier gebruiken. Het is echter ook mogelijk om ons een e-mail sturen of ons te bellen.


Alle Prijzen zijn inclusief levering, milieubelasting, tol, grondstofbelasting en BTW. De prijzen zijn dagprijzen. Wanneer u bestelt via www.bestelgrind.nl worden alle afspraken in het nederlands gemaakt. Bestellingen die op afroep worden geplaatst kunnen achteraf tegen hogere prijzen in rekening worden gebracht en dienen vooraf te worden betaald.


Bij iedere bestelling ontvangt u een bestelvestiging per e-mail. Wij verplichten u om de gegevens in deze e-mail op juistheid te controleren, aangezien wij, met name in het geval van onjuiste bezorgadressen, mogelijk nieuwe vrachtkosten in rekning moeten brengen. Als u geen e-mail heeft ontvangen, controleer dan uw ongewenste e-mail of stuur ons, in dit geval uitsluitend via ons contactformulier, een verzoek met uw gegevens. Het kan namelijk altijd gebeuren dat e-mails geblokkeerd worden. Via het contactformulier krijgt u zeker antwoord.2. Hoe u bij ons kunt bestellen


Om te betellen bij www.bestelgrind.nl volgt u de volgende vijf stappen:1. Voer uw postcode in.
2. Vind de producten die u wil bestellen en voeg deze toe aan uw bestelling.
3. bevestig uw bestelling en accepteer onze algemene voorwaarden.
4. Voer uw persoonlike gegevens in.
5. Selecteer uw betaalmethode en betaal.


2a. Over de producten


Houdt u er bij het kiezen van een product rekening mee dat het natuurlijke materialen betreft, afkomstig uit verschillende fabrieken en ontmantelingslocaties, die in kleur en vorm kunnen variëren. We raden daarom altijd aan om voldoende materiaal te bestellen voor een project, aangezien we niet kunnen garanderen dat en nabestelling identiek van kleur is aan de eerste bestelling.


bijzonder opmerkelijk zijn de regionale verschillen van sommige materialen. (Bijvoorbeeld: bovengrond, grind, lava). De afbeeldingen zijn alleen bedoeld om het product te illustreren en geven geen enkele garantie over hoe het eindproduct dat bij u arriveert eruit zal zien.


Onze product afbeeldingen en berekingen zijn voorbeelden en dienen als grove leidraad. Derhalve kunnen producten afwijken vand de afbeeldingen (met name riviergrind) en stellen wij ons niet aansprakelijk voor de getoonde berekening (kg/m3 dichtheid).


3. Betaling


De volgende betaalmethoden zijn mogelijk op www.bestelgrind.nl
  1. Betaling via overschijving: Indien u kiest voor bankoverschrijving staat in uw bestelbevestiging vermeld hoe de betaling verloopt. Houd er rekening mee dat uw bestelling pas in behandeling wordt genomen na ontvangst van de betaling, aangezien er vanaf het eerste moment kosten gemaakt worden. Met een betaling via bankoverschrijving vertraagt ook de verwachte leverdatum vermeld op de bestelbevestiging.


  2. Betaling met PayPal: Indien u een Paypal-account heeft, kunt u betalen met vermelding van ons e-mailadres. Meer informatie vindt u onder het kopje 'Betaling'.


  3. Betaling met creditcard (Visa/Mastercard): Er zijn geen extra kosten verbonden aan het betalen met een creditcard.


4. Levering


Om de prijs inclusief levering voor uw bezorggebied te zien, voert u uw postcode in. De productprijs inclusief bezorgkosten wordt dan getoond.


De bezorgkosten die getoond worden wanneer u géén postcode heeft ingevoerd zijn niet bindend en slechts een indicatie. Bestel Grind levert door heel Nederland in big bags op pallets. In sommige regio's zijn ook andere levermethoden mogelijk, welke u kunt zien na het invoeren van uw postcode. Regionaal kunnen wij zowel losgestort materiaal en big bags met hijskraan leveren. Indien u geen gepaste levermethode op onze website kunt vinden, stuur ons dan een aanvraag. Uw bericht in de klantnota moet voldoen aan onze algemene voorwaarden.
Op verzoek kan aan speciale leveringswensen worden voldaan. Anders geldt de standaardlevering op pallets tot aan de stoep. De doorgangsbreedte moet minimaal 3,5 meter bedragen. De toegang tot het stortpunt moet geschikt zijn voor zware vrachtwagens. De truck heeft meerdeere meters ruimte nodig om te kunnen manoevreren. Indien u afwezig bent op het moment van levering, aanvaardt u de levering van het product zonder toezicht. De levering van kleine hoeveelheden op moeilijk bereikbare locaties kan geregeld worden. Indien u op een dergelijke locatie woont, moet u altijd een aanvraag indienen voordat u uw bestelling plaatst.
4.1 Levering op pallets
De standaardlevering is op pallets met een heftruck, niet met een hijskraan! De losplaats voor de pallets moet ruim genoeg zijn voor de omvang van uw bestelling en toegankelijk zijn voor een palletwagen, dit betekent dat de ondergrond bestraat of geasfalteerd moet zijn. Indien niet aan deze voorwaarden is voldaan bij de levering en lossen niet mogelijk is, zijn wij genoodzaakt het mislukte transport in rekening te brengen. Dit geldt ook als de levering niet kon worden uitgevoerd vanwege verscheidene storende factoren (ligging op een heuvel, geparkeerde auto's, bouwplaatsen, gewichtbeperkingen op wegen, etc.).
Om logistieke redenen kunnen wij voor bestellingen in "big bags op pallets" geen specifieke levertermijn beloven. Raadpleeg de betreffende producten voor de mogelijke, maar niet gegarandeerde, leverdatum. Uw bestelling in "big bags op pallets" kan helaas niet vooraf telefonisch worden aangekondigd. Indien u niet aanwzig bent tijdens de levering, gaat i ermee akkoord dat de goederen bij uw afwezigheid op de stoep geplaatst worden. Om verzekeringtechnische redenen mogen de vervoerders de openbare verkeersruimte niet verlaten. Dit betekent dat Bestel Grind u niet kan garanderen dat de goederen op de gewenste locatie worden achtergelaten.
4.2 Levering als losgestort materiaal
Levering als losgestort materiaal is in sommige regio's mogelijk. Afhankelijk van de vervoerder gebeurt de levering met:
Vierasser:
Laadvermogen: ca. 18 ton
Hoogte: ca. 3,50 m
Breedte: ca. 2,50 m
Lengte: ca. 8,50 m

Truck met oplegger:
Laadvermogen: ca. 28 ton
Hoogte: ca. 3,50 m
Breedte: ca. 2,50 m
Lengte: ca. 12,50 m

Houdt u er rekening mee dat wij meestal met een oplegger leveren en dat andere voeruigen vooraf moeten worden aangevraagd, deze kunnen wij niet garanderen. Indien onze vrachtwagen niet kan lossen (onvoldoende manoeuvreeruimte, weg niet geschikt voor 40 ton etc.), zijn wij genoodzaakt u de retourvracht in rekening te brengen.
4.3 Levering van zakgoed/proefmonsters
Bestellingen van zakgoed worden uitsluitend verzonden met een pakketdienst (hetzelfde geldt voor proefmonsters). Echter, vanaf een hoeveelheid van 10 zakken worden de goederen op pallets naar u toegebracht door een expediteur. Indien u kiest voor een proefmonster krijgt u ongeveer een handvol om te bekijken. Houdt u er rekening mee dat proefmonsters niet kunnen worden geretourneerd en daarom uitgesloten zijn van herroeping.
Let op proefmonsters kunnen verschillen: Houdt u er rekening mee dat we met honderden fabrieken in heel Nederland werken en dat niet elke fabriek proefmonsters aanbiedt. Het is dus mogelijk dat uw proefmonster afkomstig is uit een andere fabriek dan uw vervolgbestelling. Neem contact met ons op per e-mail voordat u een vervolgbestelling plaatst voor een grotere hoeveelheid. Alleen zo kunnen wij ervoor zorgen dat u het materiaal uit dezelfde fabriek ontvangt.

5. Bezorggebied en levertijd


Bestel Grind levert in heel NEderland, in alle regio's. De levertermijn is sterk afhankelijk van de regio en postcode. Uw mogelijke leverdatum wordt op de website aangegeven. Let er op dat dit mogelijke en geen gegarandeerde leverdata zijn, aangezien zich onvoorziene omstandigheden kunnen voordoen. Denk hierbij aan files, ongevallen, storingen, materiaaltekorten, chauffeurstekorten, etc. De levering wordt uitgevoerd door externe expenditeurs. De aangegeven levertermijn kan op basis van bovenstaande omstandigheden verschillen. We wijzen er hier nadrukkelijk op dat wij geen storingskosten van de klant voor onze rekening nemen. Wij raden onze klanten aan om te wachten tot na ontvangst van onze goederen, alvorens met verdere kostenintensieve constructiewerkzaamheden te beginnen.
Let op:
Feestdagen en de bijbehorende leveringsvertraging zijn niet in het systeem opgenomen. Hierdoor rekent het systeem deze niet mee bij de indicatie van de mogelijke levertermijn, waardoor afwijkingen kunnen plaatsvinden.
5a. Gewenste datum
Houdt u er rekening mee dat de gewenste leverdatum alleen haalbaar is als wij beschikbare voertuigen hebben die uw goederen direct kunnen leveren. Bestel Grind behoudt zich het recht om de gewenste leverdatum aan te passen aan de huidige situatie. De gewenste datum kan niet in alle gevallen gehaald worden en wordt in het algemeen niet als potentiële leverdatum aangegeven.

6. Nadere voorwaarden waaraan bij de levering moet worden voldaan


De toegang tot de leveringsplaats moet geschikt zijn voor vrachtwagens. De ondergrond moet geschikt zijn voor zware voertuigen. Bij de opgave van de leveringsplaats moet aan de voorwaarden volaan zijn. De chauffeur vand de vrachtwagen zal ter plaatse een inschatting maken, en indien niet aan de voorwaarden voldaan wordt, is het mogelijk dat de levering gestaakt wordt en kan de mislukte levering in rekening gebraucht worden. De leveringsplaats moet toegankelijk zijn voor een geuliere vrachtwagen, d.w.z minimaal 3 meter breed en 4 meter hoog. Er mogen geen bovenleidingen in de weg ziten en de losplaats mag niet op een helling liggen.

7. Reclamatie


Onderstaande geeft geen recht op reclamatie:
Correcte afmetingen:
De stenen worden op het smalste punt gemeten. De afmetingen die op de website worden, weergegeven, hebben dus betrekking op de technische meting. Dit betekent dat het werkelijke formaat van de stenen aanzienlijk kan afwijken van de vermelde afmetingen.
Onder- en bovenmaatse korrels:
De producten kunnen een hoog aandeel van tot wel 20% kleine korrels en zand of "slib" aan de stenen bevatten. Er is ook een toegestaan aandeel van maximaal 15% in het overmaatse.
Kleurafwijkingen:
Aangezien het natuurlijke producten betreft, kunnen kleurafwijkingen voorkomen. Beter gezegd, kleurafwijkingen zijn over het algemeen niet uitgesloten.
Stof:
Als de stenen tegen elkaar schuren, onststaat er altijd wat stof. Dit is echter makkelijk af te spoelen en verdwijnt ook weer bij de eerste regen. De stenen op de foto's op onze website zijn stofvrij.
Corrosie/roest:
Alle producten die we verkopen betreffen natuurlijke materialen. In principe geldt, hoe gladder de breekranden zijn, hoe resistenter ze zijn. Het kan echter niet worden uitgesloten dat er, met name op de breekranden, gele of bruine verkleuringen optreden, of dat er roest optreedt, aangezien dit een natuurlijke eigenschap van het meteriaal is en vanwege het oxidegehalte vanuit geologisch oogpun t een bestanddeel van het materiaal is. "Verkleuringen en roestplekkken" hebben geen nadelige werking op de duurzaamheid van de stenen en zijn geen defect.
Ontbrekende goederen:
Mocht u per ongeluk een onvolledige bestelling ontvangen, met name in het geval van pakketbezorging, dan dient u Bestel Grind tot drie keer de gelegenheid te geven om deze vergissing te corrigeren. Ontbrekende goederen geven geen recht op herroeping. Als u ons niet de kans geeft tot herstelling, zijn de retourkosten naar de fabriek voor uw rekening. Wij vergoeden u uiteraard de waarde van de goederen. Houdt u er rekening mee dat er in sommige gevallen onvoldoende hoeveelheden zijn (deze vergoeden wij u uiteraard wel, maar worden niet nageleverd. Dit is een tolerantie.), omdat losse goederen niet exact tot op de kilo kunnenworden afgewogen.
Reclamatie na 30 dagen:
Pas na een leveringstermijn van meer dan 30 dagen (beginnend op de dag van ontvangst van betaling) heeft u het recht om de levering van de goederen te weigeren en de bestelling te reclameren. Het bedrag dat u voor de goederen en materialen betaald heeft ontvangt i volledig terug.

8. Herroepingsrecht


U heeft het recht om een overeenkomst binnen veertien dagen zonder opgave van reden te ontbinden. De herroepingstermijn telt veertien dagen vanaf de dag waarop u, of een door u aangewezen derde die niet de vervoerder is, de goerderen in bezit heeft genomen.
Om begruikt te maken van uw herroepingsrecht, dient u ons door middel van een duidelijke verklaring per e-mail op de hoogte te brengen van uw beslissing om het contract te ontbinden. Om de herroepingstermijn te waarborgen, volstaat het om uw herroepingsrecht uit te oefenen voordat de herroepingstermijn is verstreken.
Gevolgen van de herroeping:
Als u een overeenkomst ontbindt, zullen wij alle betalingen die wij van u hebben ontvangen inclusief de leveringskosten (met uitzondering van extra kosten die voortkomen uit het feit dat u een andere levermethode heeft gekozen dan de door ons aangeboden standaardlevering) onmiddellijk en uiterlijk binnen 14 werkdagen vanaf de dag waarop we melding van uw beslissing tot ontbinding van het met ons overeengekomen contract hebben ontvangen, terugbetalen. Voor de terugbetaling gebruiken wij uitsluitend de betaalmethode die u oorspronkelijk voor de betaling heeft gebruikt. Let op: wij kunnen terugbetalingen weigeren todat wij de geretourneerde goederen hebben ontvangen. U dient de goederen onmiddellijk, en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de datum waarop u ons op de hoogte gebracht geeft van uw beslissing tot herroeping, te retourneren het door ons opgegeven adres.
In geval van herroeping zijn de kosten voor het terugzenden van de goederen voor uw rekening:

U mag de goederen niet naar ons hoofdkantoor of ons kantoor sturen als u zelf de retourzending regelt. U kunt de goederen zelf retourneren, of wij doen het voor u. indien wij de retourzending van de goederen (bigbag goederen) voor u uitvoeren, is een vast bedrag van €100,00 (netto) per bigbag verschuldigd, waarin alle kosten (vracht, verplaatsing van het hefplatform, big bag handling, verwijdering) zijn opgenomen, en krijgt u uw volledige aankoopprijs terugbetaald.
In het geval van een effectieve herroeping, brengen we u een minimum vast tarief van €200,00 in rekening voor leveringen losgestort materiaal (afhankelijk van de voortgang van de bestelling kan dit bedrag hoger uitvallen).
Indien de goederen in big bags zijn geleverd, brengen wij u de aanschafkosten voor nieuwe big bags in rekening, aangezien het hergebruik van de oude big bags niet is toegestaan. Hier is ook een vast tarief verschuldigd, dat bekend staat als het "verwijderingstarief". Dit is een vast tarief van €50,00. Alle bovenstaande prijzen zijn nettoprijzen.
8a. Herroeping door Bestel Grind:
Bestel Grind behoudt zich het recht voor om bestellingen te annuleren die gebaseerd zijn op systeemfouten of die vanwege overmacht zoals materiaal- en/of transportekort niet kunnen worden uitgevoerd.

9. Annulering van de bestelling


Een bestelling annuleren is helaas alleen mogelijk tegen betaling, aangezien er kosten onstaan vanaf het moment dat Bestel Grind begint met het verwerken van de bestelling. De aanuleringskosten bedragen een vast tarief van 10% van het totaalbedrag voor bestellingen van losgestort materiaal en een vast tarief van €100 voor bestellingen van big bags. Dit annuleringstarief dekt de volgende kosten: de vul- en afvoerkosten van het materiaal in de big bags, de aanschaf van nieuwe big bags en de reeds uitgevoerde logistieke werkzaamheden voor bestellingen van losgestort materiaal.

10. Bestelhoeveelheden


De bestekhoeveelheid is slechts een richtlijn. Reken altijd iets meer materiaal dan u daadwerkelijk nodig heeft. Het gewicht kan enigszins variëren in droge of natte staat. Droog en nat materiaal wegen niet hetzelfde, hier dient u bij het bestellen altijd rekening mee te houden. Deze bestelvoorwaarden zijn altijd geldig wanneer u bestelt bij Bestel Grind, tenzij u schriftelijk anders bent overeengekomen. De prijzen op onze website zijn altijd inclusief BTW, tenzij nadrukkelijk anders vermeld staat. Hier wijst Betel Grind erop dat onjuiste informatie (zoals de dichtheid) niet kan worden vergoed als kan worden aangetoond dat de klant de hoeveelheid materiaal heeft ontvangen die hij heeft besteld en betaald.

11. Persoonsgegevens


Om bij BestelGrind te kunnen bestellen dient u minimaal de volgendepersoonsgegevens te verstrekken:

Achternaam
Adres
Telefoonnummer
E-mailadres

Wij registreren uw persoonsgegevens met als doel de bestelde goederen te kunnen leveren. Uw persoonsgegevens worden 5 jaar door Bestel Grind bewaard en daarna automatisch verwijderd. Deze periode komt overeen met de wettelijke vereisten. Bij het verzamelen van persoonsgegevens zorgt Bestel Grind ervoor dat u altijd op de hoogte bent van welke gegevens er worden opgeslagen en om welke reden. De directeuren de verkoopmedewerkers van Bestel Grind hebben toegang tot de persoonsgegevens. Onze klantgegevens worden versleuteld met een 8-bit MD5-sleutel. Gegevens die op www.bestelgrind.nl worden verstrekt, worden niet verkocht of doorgegeven aan derden. Als u bij Bestel Grind geregistreerd bent, kunt u uw registratie op elk moment annuleren. U heeft ook het recht om te weten welke gegevens over u worden opgeslagen. Stuur ons hiertie een e-mail: info@bestelgrind.nl.

12. Website statistieken


De website statistieken op www.bestelgrind.nl worden gebruikt voor interne statistieken over het aantal bezoekers, over de locatie vanaf waar de site wordt bezocht, etc.
De website statistieken op www.bestelgrind.nl worden gebruikt voor interne statistieken over het aantal bezoekers, over de locatie vanaf waar de site wordt bezocht, etc. De website statistieken op www.bestelgrind.nl worden uitsluitend gebruikt om de website voor klanten te optimaliseren.

13. Cookies en privacy


U kunt volledig veilig en vertrouwd winkelen op www.bestelgrind.nl. De gegevens die u invult tijdens uw aankoop (naam, adres, e-mail, telefoon, etc.) zijn noodzakelijk voor het bestelproces en worden daarnaast gebruikt voor boekhoudkundige doeleinden en belastingwetten. Alle bestelinformatie wordt, in overeenstemming met ede hiervoor geldende wetgeving, 5 jaar lang bewaard in ons bestel- en boekhoudsysteem.
Uw creditcardgegevens worden versleuteld verzonden. Bestelgrind.nl gebruikt een cookie die op uw eigen computer wordt geplaatst (net als bij alle andere websites). Deze cookie is nodig om u de optimale gebruikerservaring te kunnen bieden op onze website. De IP-adressen waarmee u onze site bezoekt, worden in ons logboek opgeslagen om misbruik en fraude tegen te gaan. Als u in ons systeem bent geregistreerd, heeft u de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen registratie of kunt u, in overeenstemming met de bepalingen van de Wet Persoonsgegevens, toegang vragen tot de geregistreerde informatie. Op onze website hebben wij applicaties van derden geïnstalleerd die cookies gebruiken om informatie te verzamelen over hoe onze website door onze gebruikers wordt gebruikt. Daarnaast verzamelen we informatie met behulp van cookies die wordt gebruikt voor onze marketing.
Meer informatie over consumentenrechten: Wij houden ons aan de nationale en Europese consumentenwetgeving. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/index_nl.htm
 
Telefoon