Kwartsproducten

De winning van kwartsproducten vindt plaats door middel van droge winning, op verschillende graafniveaus met wielladers en graafmachines. Het materiaal wordt met behulp van transportbanden van de winningslocaties naar de grindverwerkingsfabrieken getransporteerd.

Zeer weinig grind- en zandafzettingen zijn zo puur en zo homogeen qua korrelstructuur dat de grondstof zonder bewerking industrieel kan worden gebruikt. Daarom vereisen de kwaliteitseisen van de toepassingsgebieden een complexe bewerking van de grondstof

Onze kwartsproducten worden met behulp van de nieuwste technologie vervoerd en op kleur gesorteerd in een sorteersysteem. Dit geeft ons een enorme kleurzuiverheid, wat bijdraagt ??aan een hoge mate van toepasbaarheid in tuin- en landschapsarchitectuur. Dankzij de homogene kleuring kunnen zowel het grind als het zand rondom het huis worden gebruikt. Kortom, het grind en zand worden gesorteerd in geel en een lichtere, witte kleur. Aangezien wij alleen onbehandelde natuurlijke materialen in ons assortiment hebben kunnen wij geen kleurgarantie geven. De hoge kwaliteit van kwartsproducten zorgt er ook voor dat de producten niet verkleuren. Zo zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk en zorgen ze jarenlang voor een mooie tuin.

Onze kwartsproducten kenmerken zich door:
- Hoge slijtvastheid
- Weersbestendigheid
- Gelijkmatige graanverdeling
- Natuurlijke lichte of gele kleur
- Afgeronde vorm

Gebruik
Het kwartszand kan uitstekend in de tuin worden gebruikt. Door de ronde korrels kan het gebruikt worden als speelzand in de zandbak, maar ook als decoratie of om een ??strandgevoel in de tuin te brengen. Afhankelijk van de korrelgrootte kan het grind op verschillende manieren ter decoratie worden gebruikt. Van kleine kiezels voor tuinpaden tot grove korrels voor schanskorven, bij Bestel Grind vindt u alles voor in de tuin en om het huis.

Toepassingsgebieden:
- Zand voor golfbanen
- Speelzand voor kinderspeelplaatsen en vrijetijdsvoorzieningen
- Strandzand
- Tuinieren en landschapsarchitectuur
- Tuin- en grindpaden
 
Telefoon